1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

انواع سوپ

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Aug 6, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ چشم بلبلی

    7e4a0a591edfe56ea8643f22a65629d1.
    ● مواد لازم
    ▪ ۴۵۰ گرم (دو فنجان) لوبیا چشم بلبلی
    ▪ ۳۰۰ گرم گوشت
    ▪ دو عدد برگ کاهو
    ▪ پنج فنجان آب
    ▪ نصف قاشق مرباخوری نمک
    ▪ چهار قاشق مرباخوری روغن زیتون
    ▪ یک عدد پیاز بزرگ سفید
    ▪ یک عدد سیب زمینی خرد شده
    ▪ نصف هویج خرد شده
    ▪ یک ساقه کرفس
    ▪ چهار حبه سیر له شده
    ▪ یک قاشق مرباخوری زیره سبز
    ▪ یک قاشق مرباخوری فلفل
    ▪ دو فنجان آب مرغ
    ▪ یک قاشق مرباخوری شیره
    ▪ یک عدد فلفل دلمه قرمز
    ▪ سه تا چهار قاشق مرباخوری آبلیمو
    ▪ کمی گشنیز خرد شده
    ▪ خامه ترش
    ▪ آووکادو خرد شده (در صورت تمایل)
    ● طرز تهیه
    یک قابلمه مناسب لوبیا چشم بلبلی را که از شب قبل خیس کرده اید، در قابلمه ای ریخته و گوشت ریز شده را با پنج فنجان آب، برگ کاهو و نمک اضافه کنید.
    پس از این که مواد به جوش آمد زیر شعله را کم کرده و در قابلمه را بگذارید تا برای یک ساعت و نیم بپزد و لوبیا ها پخته و نرم شوند. سپس در تابه ای روغن زیتون بریزید و روی شعله ای ملایم قرار دهید.
    پیاز را به آن اضافه کنید و سپس ساقه کرفس، هویج، سیب زمینی و نمک را اضافه کنید. پس از ۱۵ دقیقه که آن ها را با هم تفت دادید، فلفل و سیر و زیره را اضافه کرده و برای دو دقیقه دیگر با هم تفت دهید.سپس لوبیا های پخته شده را با آب مرغ و فلفل دلمه خرد شده و شیره به آن اضافه کنید، پس از به جوش آمدن صبر کنید تا برای ۲۰ دقیقه با هم بپزد.در حالی که از سوپ چهار فنجان آب باقی مانده نیمی از آن را در مخلوط کن بریزید.
    سپس تمام سوپ را با هم مخلوط کرده و به آن آبلیمو و گشنیز خرد شده را اضافه کرده و در صورت تمایل آووکادو خرد شده را به خامه ترش اضافه کنید.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ چغندر

    179ebc10121356b10934e7409de4a083.
    ● مواد لازم
    ▪ هشت فنجان آب گوشت
    ▪ ۴۵۰ گرم گوشت ریز شده
    ▪ یک عدد پیاز بزرگ خرد شده
    ▪ چهار عدد چغندر بزرگ
    ▪ چهار عدد هویج خرد شده
    ▪ یک عدد سیب زمینی بزرگ خرد شده
    ▪ دو فنجان کلم خرد شده
    ▪ سه چهارم فنجان شوید
    ▪سه قاشق مربا خوری سرکه
    ▪ یک فنجان خامه ترش
    ▪ نمک و فلفل به میزان دلخواه
    ● طرز تهیه
    چهار فنجان از آب گوشت را با گوشت های ریز شده و پیاز در قابلمه ای ریخته و روی حرارت قرار دهید.پس از به جوش آمدن زیر قابلمه را کم کرده و صبر کنید تا برای یک ساعت و نیم تا دو ساعت با هم پخته و نرم شود.
    سپس بقیه آب گوشت را روی سیب زمینی، چغندر و هویج ریخته و برای نیم ساعت صبر کنید تا پخته شود.
    مواد درون قابلمه اول را در مخلوط کن بریزید تا کاملاً یکدست شود. سپس کلم را با نیمی از شوید در قابلمه بریزید تا برای ۱۵ دقیقه بپزد.به میزان دلخواه به آن نمک و فلفل و سرکه اضافه کنید و سپس مواد درون قابلمه دوم را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا چند جوش بزند. مواد را در ظرف مناسبی بریزید و با خامه ترش و باقیمانده شوید آن را تزئین کنید.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ حریره
    7629f99381be7e0ff1366ce20f63788b.
    ● مواد لازم برای ۶ نفر
    ▪ ۴۵۵ گرم گوشت بره
    ▪ یک قاشق چایخوری زردچوبه
    ▪ یک و نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه
    ▪ یک قاشق چایخوری پودر دارچین
    ▪ ربع قاشق چایخوری پودر زنجبیل
    ▪ دو قاشق غذاخوری کره گیاهی
    ▪ سه چهارم فنجان کرفس خرد شده
    ▪ یک عدد پیاز سفید خرد شده
    ▪ یک عدد پیاز قرمز خرد شده
    ▪ نصف فنجان گشنیز تازه
    ▪ ۸۲۲ گرم گوجه فرنگی خرد شده
    ▪ هفت فنجان آب
    ▪ سه چهارم فنجان عدس
    ▪ ۴۲۵ گرم نخود
    ▪ ۱۱۰ گرم ورمیشل
    ▪ دو عدد تخم مرغ (زده شده)
    ▪ یک عدد لیمو
    ● طرز تهیه
    گوشت، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل، کره، کرفس، پیاز و گشنیز را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت کم قرار دهید. هر پنج دقیقه یک بار آن را هم بزنید. سپس گوجه فرنگی را افزوده و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.رب گوجه، آب و عدس را افزوده و بگذارید به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده در آن را گذاشته و اجازه دهید دو ساعت بپزد.

    ▪ زمان لازم: دو ساعت و ۴۵ دقیقه
    مراکشی ها هر شب هنگام افطار از این سوپ استفاده می کنند.
    ۱۰ دقیقه قبل از سرو غذا، حرارت را زیاد کرده و نخود پخته و رشته فرنگی را در سوپ بریزید. تخم مرغ ها و آبلیمو را به آن افزوده و بگذارید یک دقیقه بپزد. ​
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ خامه

    94a480d5aa54469e545b9419f76597a4.
    ● مواد لازم:
    ▪ جو
    ▪ سیب زمینی
    ▪ هویج
    ▪ نخود فرنگی
    ▪ آب مرغ
    ▪ کمی نمک
    ▪ خامه
    ▪ شیر
    ▪ آبلیمو و آبغوره
    ● طرز تهیه :
    اول جو و یه سیب زمینی کوچولو (رنده شده) و هویج (رنده شده) را می گذاریم آرام آرام بپزند. البته باید مواظب باشید که سر نره چون جو باعث می شه که غذا زود سر بره. می تونید همان ابتدا آب مرغ را هم بریزید تا این مواد با آب مرغ بپزند. البته می تونید از پاچه هم استفاده کنید. یه پاچه کوچیک گوسفند را بگذارید خوب بپزه. بعد استخوانهاشو جدا کنید و خود پاچه را چرخ کنید و به سوپتون اضافه کنید که باعث می شه فوق العاده لذیذ بشه. توی یک ظرف جدا یک قاشق آرد را کمی بو می دیم. فقط به اندازه ای که بوی خامی اش از بین بره. مواظب باشید رنگش تغییر نکنه. چون آرد زود تغییر رنگ می ده. کمی کره به آرد اضافه می کنیم. و آرام آرام هم می زنیم تا کم کم آرد توی کره حل بشه. بعد این مخلوط را به سوپمون اضافه می کنیم. این باعث می شه که لعاب سوپ زیاد بشه. این ترکیب را می تونید توی تمام آش و سوپهاتون و حتی خورشها اضافه کنید تا حسابی لعاب دار بشن. الان وقت اضافه کردن شیره. شیر را هم که اضافه کردیم می گذاریم چند تا جوش با آن بزند. بعد چند دقیقه مانده به سرو غذا توش آبغوره و آبلیمو می ریزیم و کنسرو نخودفرنگی را هم در همین مرحله میریزیم فقط صبر می کنیم تا یکی دو تا قل بزنه نه بیشتر. اگر آب مرغتون نمک نداشته می تونید نمک را هم در همین مرحله بهش اضافه کنید. بعد خامه را با شیر کمی رقیق می کنیم و برای تزیین روی سوپ می ریزیم و سرم می کنیم. البته کمی قبلش به منم زنگ بزنید تا با هم این سوپ خوشمزه را بخوریم. بالاخره هر چی باشه مهمون حبیب خداست و وقتی سر سفره خونه ای باشه برکت آن سفره زیاد می شه
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ خامه‌ای اسفناج
    a0fc19f0ccc6c0b0ac46f1d1fcf7aec8.
    یکی از خوشمزه‌ترین سوپ‌های زمستانی در کشور مجارستان، سوپ خامه‌ای اسفناج است و همان‌طور که از نام آن پیداست، مواد اولیه آن را اسفناج و خامه تشکیل می‌دهد.البته گاهی اوقات زرده تخم‌مرغ را نیز به مواد داخل آن اضافه می‌کنند.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    ▪ ۵۰۰ گرم برگ اسفناج
    ▪ ۵ پیمانه آب
    ▪ ۲ عدد پیاز (ریز خرد شود)
    ▪ ۲۵ گرم یا ۲ قاشق سوپ‌خوری کره
    ▪ ۳ قاشق سوپ‌خوری آرد سفید
    ▪ یک پیمانه خامه
    ▪ نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
    ▪ ۲ عدد تخم‌مرغ پخته برای تزئین
    ● طرز تهیه:



    حالا پیازداغ را از روی اجاق بردارید و پس از اضافه کردن آرد، دوباره روی شعله اجاق گاز به مدت یک الی دو دقیقه حرارت دهید تا آرد نیز سرخ شود.


    ۱) آب را در قابلمه‌ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس اسفناج را به همان حالت درسته به آن اضافه کنید و مدت ۵ تا ۶ دقیقه حرارت دهید تا بپزد. ۲) برگ اسفناج پخته شده را از داخل آب بیرون آورید و در دستگاه خردکن یا غذاساز آن را به پوره تبدیل کنید. قابلمه حاوی آب را نیز کنار بگذارید. ۳) کره را داخل تابه‌ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس پیاز خردشده را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. ۴) مخلوط پیازداغ و آرد سرخ‌شده را به آبی که اسفناج در آن پخته شده است، بیفزایید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا دوباره به جوش آمده و کمی غلیظ شود. ۵) سپس پوره اسفناج و خامه را به آن اضافه کرده و مدتی حرارت دهید تا سوپ جا بیفتد و غلظت مناسبی پیدا کند. ۶) در این فاصله، نمک و فلفل مورد نیاز را به سوپ اضافه کنید. ۷) در ضمن، تخم‌مرغ‌ها را هم در قابلمه کوچکی آب‌پز کنید. در پایان، سوپ را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و تخم‌مرغ‌های پخته را هم با چاقو به دو نیم کرده و روی سوپ قرار دهید. ​
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ خیار و نعناع‌

    922c7cc7a31b97e670cb94c828370eff.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ خیار سالادی‌:یك‌ كیلو گرم‌
    ▪ برگ‌ نعنای‌ تازه‌:۲۵۰ گرم‌
    ▪ عصاره‌ مرغ‌ :۴ عدد
    ▪ آب‌:۲ لیتر
    ▪ ماست‌ چكیده‌:۵۰۰ گرم‌
    ▪ لیمو ترش‌ تازه‌:یك‌ عدد
    ▪ نمك‌ و فلفل‌:به‌ مقدار لازم‌
    ● طرز تهیه‌:
    ‌ابتدا خیار، نعنای‌ تازه‌ و عصاره‌های‌ مرغ‌ را با آب‌ می‌پزیم‌، سپس‌ آن‌ها را از آب‌ مرغ‌ درآورده‌ و در مخلوطكن‌ پوره‌ می‌كنیم‌، بعد دوباره‌ پوره‌ را به‌ آب‌ مرغ‌ اضافه‌ كرده‌ و ۱۰ دقیقه‌ می‌جوشانیم‌.سپس‌ ماست‌ چكیده‌ و آب‌ لیموترش‌ تازه‌ را نیز به‌ آن‌ می‌افزاییم‌، آن‌گاه‌ آن‌ را با نمك‌ و فلفل‌ مزه‌دار كرده‌ و پنج‌ دقیقه‌ می‌جوشانیم‌ و در آخر میل‌ می‌كنیم‌
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ذرت

    896c6492dca54e66043bf87c9acdea45.
    ● مواد لازم برای ۶ نفر:
    ▪ ذرت: ۵۰۰ گرم؛
    ▪ فلفل قرمز: ۲ عدد؛
    ▪ کره: ۲ قاشق غذاخوری؛
    ▪ پیاز متوسط خرد شده: ۱ عدد؛
    ▪ آب مرغ: ۱ لیتر؛
    ▪ خامه: ۱۵۰ میلی لیتر؛
    ▪ نمک و فلفل: به میزان لازم.
    ● طرز تهیه:
    فلفل ها را در ماهیتابه تفت دهید تا پوست آن حالت تاول پیدا کند سپس آن ها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید و در کیسه را ببندید که بخار در آن بماند. ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس فلفل ها را در آورده و پوست آن ها را بگیرید آنگاه از وسط دو نیم کرده و تخم های وسط آن را در آورید و سپس خرد کنید. مقداری از فلفل ها را خلال کرده و کنار بگذارید. کره را کمی حرارت دهید، پیازها را داخل آن تفت دهید تا نرم شود سپس فلفل ها را تفت دهید آن گاه این مواد را همراه با آب مرغ و ذرت بگذارید تا ۱۰ دقیقه بجوشد سپس در مخلوط کن ریخته و به صورت پوره در آورید. حال داخل قابلمه ای بریزید و دوباره روی حرارت قرار دهید؛ فلفل های خلالی را که کنار گذاشته بودید و مقداری ذرت را به آن اضافه کرده و بگذارید تا چند دقیقه بجوشد سپس داخل سوپ خوری ریخته و با خلال فلفل و دانه های ذرت و خامه آن را تزیین کرده و سرو نمایید.
    ▪ نکته تغذیه ای:
    ذرت یک منبع بسیار خوب برای فیبر به حساب می آید که با آزادسازی آهسته انرژی در بدن از به هم خوردن تعادل قند خون جلوگیری می نماید.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ذرت با مرغ

    6f98cb48c914dd62037bf712a0015a66.
    ● مواد لازم
    ▪ یک قاشق غذاخوری روغن کانولا
    ▪ یک و نیم فنجان پیاز خرد شده
    ▪ دو عدد سیر خرد شده
    ▪ چهار فنجان سینه مرغ
    ▪ یک قاشق غذاخوری زیره
    ▪ یک قاشق غذاخوری فلفل قرمز
    ▪ یک قاشق غذاخوری نمک
    ▪ یک فنجان ذرت کنسروی
    ▪ نصف فنجان لوبیا سفید پخته شده
    ▪ نصف فنجان خامه ترش
    ▪ یک چهارم فنجان جعفری
    ▪ چهار فنجان آب
    ● طرز تهیه
    روغن را در یک قابلمه بزرگ ریخته و پیازها را به آن اضافه کنید. قابلمه را به مدت سه دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا پیازها نرم شوند. سپس سیر را به آن اضافه کرده و ۳۰ ثانیه دیگر صبر کنید. سینه مرغ، زیره، جعفری، فلفل و نمک را درون قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی شعله اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. سپس لوبیا، ذرت و خامه ترش را به آن بیفزایید و میل کنید.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ذرت خامه دار

    6d93d487dd24b4ce29010e20b3b262be.
    ▪ مواد لازم؛ مقداری ذرت، دو قاشق غذاخوری کره، مقداری چیپس تورتیلا، مقداری آبلیموی تازه، تره فرنگی یا پیازچه خرد شده به میزان دلخواه، نمک و فلفل به میزان لازم.
    ▪ طرز تهیه؛ دانه های ذرت را در ظرفی همراه با دو پیمانه آب بپزید. می توانید آبلیمو را هم به آن اضافه کنید. حال آن را در میکسر بریزید تا خوب مخلوط و له شوند. در ظرف دیگری کره را آب کنید مخلوط ذرت و آبلیمو را به آن اضافه کرده، کره فرنگی، نمک و فلفل را هم اضافه کنید تا بپزد. در صورت نیاز می توانید آب بیشتری هم به آن اضافه کنید. وقتی تره فرنگی ها پخت، می توانید آن را سرو کنید. سوپ را می توانید با چیپس تورتیلا، ورقه های لیمو و تره فرنگی تزئین کنید. این سوپ را در صورت دلخواه می توانید به صورت سرد مصرف کنید.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ژولین

    هویج : ۵۰۰ گرم
    توت : ۲ عدد
    شلغم : ۵۰۰ گرم
    کلم : قدری
    جعفری ساطوری شده : قدری
    کرفس خرد شده : ۱ عدد
    پیاز : ۱ عدد
    کاهو : ۱ عدد
    کره : ۱ قاشق سوپخوری
    نخود فرنگی : قدری


    تره فرنگی و هویج و شلغم و کرفس و پیاز را خرد کرده نصف قاشق چایخوری نمک و شکر روی آن بپاشید. سپس کره را در دیگ ریخته مخلوط فوق را در آن بریزید و هم بزنید تا کمی سرخ بشود. همین که مختصری سرخ کردید. آب و قلم گاو را ریخته بگذارید یک‌ساعت و نیم بجوشد. سپس کاهو را خرد کرده به همراه نخود فرنگی در سوپ بریزید و بگذارید یک‌ساعت دیگر بجوشد و جعفری را در زمان کشیدن سوپ بروی آن بریزید.