1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

انواع سوپ

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Aug 6, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ اسپاگتی

    fe6b934f051b7f999aec175df2501dfb.
    برای تهیه این اسپاگتی دلچسب، نیازی به پختن رشته ها درآب جوش نیست، کافی است که پاستا را در سس آبدار و پر ادویه آن بپزید و آن را در کاسه های سوپخوری سرو کنید.
    ● مواد لازم برای شش نفر:
    ▪ ۴۵۰ گرم گوشت چرخ کرده بدون چربی (ترجیحا گوساله)
    ▪ ▪ ۱ عدد پیاز متوسط، خرد شده، ۱ عدد فلفل دلمه ای کوچک، خرد شده
    ▪ ۱ ساقه کرفس خرد شده
    ▪ ۱ هویج متوسط، خرد شده
    ▪ ۱ قاشق چایخوری سیر ریز خرد شده
    ▪ ۴۰۰ گرم گوجه فرنگی پخته ریز خرد شده و جوشیده (همراه با آب آن)
    ▪ ۲ و نیم پیمانه آب
    ▪ ۴۰۰ گرم سس اسپاگتی
    ▪ ۱ قاشق سوپخوری شکر
    ▪ ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه ایتالیایی (ترکیبی از اورگانو، ریحان، فلفل قرمز، رزماری و گاهی پودر سیر)،
    ▪ ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
    ▪ ۱/۴ قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه، اندکی فلفل قرمز و ۶۰ گرم اسپاگتی (پاستای رشته ای) خشک(اسپاگتی ها را به قطعات کوچک بشکنید).
    ● روش تهیه:
    گوشت، پیاز، فلفل سبز، کرفس، هویج و سیر را در یک قابلمه بزرگ و برروی حرارت متوسط بپزید تا سبزیجان نرم شده و گوشت تغییر رنگ دهد. مواد را به طور مرتب بهم بزنید. سپس چربی های اضافه آن را بگیرید. گوجه فرنگی های جوشیده را همراه با آب آن به این مخلوط اضافه کنید. آب، سس اسپاگتی، شکر، ادویه ایتالیایی، پودر فلفل و فلفل قرمز را نیز به مواد بیفزایید. مخلوط را به دمای جوش برسانید. اسپاگتی را اضافه کرده، سپس حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی بجوشند. درب قابلمه را نبندید و بگذارید مواد داخل آن به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که اسپاگتی نرم و پخته شود، بجوشد. سپس سوپ را در کاسه های مورد نظر کشیده و سرو کنید.
     
    aylin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ اسپانیائی
    709581974061d3085c195cb262106540.
    ● مواد لازم:
    ▪ یک پیمانه جو
    ▪ یک پیمانه خرد شده پیاز
    ▪ ۲ پیمانه ریز خرد شده کلم
    ▪ یک عدد قلم گوساله
    ▪ یک پیمانه خرد شده ( به پیمانه کاملاً فشرده) گشنیز
    ▪ به اندازه کافی فلفل و نمک
    ▪ ۴ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
    (به هیچ عنوان سوپ را هم نمی زنیم.)
    ● "طرز تهیه"
    قلم را در ظرف گذاشته آب را به آن اضافه کرده و در روی حرارت می گذاریم ، پس از جوش آمدن آب قلم را خارج کرده و دوباره روی آن آب می ریزیم که دلیل این کار کف حاصل ازپخت قلم است. دو عدد پیاز داخل ظرف می ریزیم که بوی بد آن گرفته شود. جو، پیازوکلم را داخل ظرف ریخته می گذاریم تا به مدت ۲ ساعت
    خوب پخته شود. سپس قلم را بر می داریم ، اگر سوپ رادر دیگ زودپز می پزیم ، کمی نمک می ریزیم که دیگ زودپزسیاه نشود.
    سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می نماییم تا سوپ کاملاً رنگ بگیرد.
    گشنیز ، فلفل و نمک را در آخرین مرحله پخت اضافه می نماییم و پس از چند بارجوش زدن و پختن سبزی ، سوپ حاضر است ( البته سبزی را نباید زیاد پخت تا رنگ سبز آن از بین نرود) . در صورت تمایل برای تزئین کردن سوپ می توان از لیموی تازه استفاده کرد.
    ● نکته
    بهتر است جو را از شب قبل خیس کنید و افزودن پیازنیز باعث می شود بوی کلم گرفته شود.
    ● نکات تغذیه ای سوپ اسپانیایی :
    این سوپ خوشمزه ویتامین های زیادی دارد و به دلیل دارابودن قلم ، کلسیم و پروتئین قابل توجهی دارد این سوپ خوشمزه یک غذای مناسب در شبهای سرد زمستان است که برای جلوگیری یا بهبود سرماخوردگی مفید می باشد ضمنا با این غذا آب لیموی تازه را کهVitc زیادی دارد فراموش نکنید.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ اسفناج‌
    c75782a6f7e0bd9fc5d893480c61c165.
    مواد لازم:

    عصاره‌ مرغ‌ گالینابلانكا:۳ عدد

    آب‌:یك‌ و نیم‌ لیتر
    ورمیشل‌ سوپ‌:۱۰۰ گرم‌
    اسفناج‌ شسته‌، پاك‌ شده‌ و خردشده‌:۳۵۰ گرم‌
    زرده‌ تخم‌ مرغ‌ زده‌ شد:۲ عدد
    فلفل‌:به‌ مقدار لازم‌


    دستور تهیه:

    ابتدا در یك‌ قابلمه‌ بزرگ‌ آب‌ را جوش‌ آورده‌ و عصاره‌های‌ مرغ‌ را در آن‌ حل‌ می‌كنیم‌، سپس‌ اسفناج‌ و ورمیشل‌ را افزوده‌ و به‌ مدت‌ ده‌ دقیقه‌ روی‌ حرارت‌ ملایم‌ هم‌ می‌زنیم‌ تا جوش‌ آید.آن‌گاه‌ زیر سوپ‌ را خاموش‌ كرده‌ و ظرف‌ را كنار می‌گذاریم‌ و ماهی‌تابه‌ تفلون‌ را كمی‌ چرب‌ كرده‌ و زرده‌ تخم‌ مرغ‌ را كف‌ آن‌ پخش‌ و حرارت‌ را ملایم‌ می‌كنیم‌ تا تخم‌ مرغ‌ ببندد.سپس‌ با قالب‌ دلخواه‌، آن‌ را قالب‌ زده‌ و سوپ‌ را در ظرف‌ كشیده‌ و سطح‌ آن‌ را با زرده‌های‌ تخم‌ مرغ‌ تزیین‌ كرده‌ و میل‌ می‌كنیم‌.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ اسفناج‌ و خامه‌

    068fbfa13009700ec507b663a42af840.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ اسفناج‌ تازه‌: ۵۰۰ گرم‌
    ▪ آب‌ نمك‌ رقیق‌: ۵ لیوان‌
    ▪ پیاز خرد شده‌ یا چرخ‌ شده‌: ۲ عدد
    ▪ كره‌: ۲۵ گرم‌ (دو قاشق‌ چایخوری‌)
    ▪ آرد سبوس‌ دار: ۳ قاشق‌ غذا خوری‌
    ▪ خامه‌ سفت‌: ۲۵۰ میلی‌ لیتر (۶ فنجان‌)
    ▪ فلفل‌ سیاه‌: به‌ میزان‌ كافی‌
    ▪ تخم‌ مرغ‌ آب‌ پز حلقه‌ شده‌: ۲ عدد
    ▪ گوشت‌ قرمز خلال‌ شده‌: ۲ تكه‌ كوچك‌
    ‌● طرز تهیه‌:
    برگ‌ های‌ اسفناج‌ را كاملا پاك‌ كرده‌ وساقه‌های‌ اضافی‌ آن‌ را جدا كنید. آب‌ نمك‌ رقیق‌را بجوشانید و اسفناج‌ را در آن‌ بریزید و اجازه‌دهید ۶ تا ۵ دقیقه‌ بجوشد. اسفناج‌ را بیرون‌بیاورید و آب‌ اضافی‌ آن‌ را بگیرید.
    اسفناج‌ها را با چرخ‌ گوشت‌ یا مخلوط كن‌ كاملاچرخ‌ كنید، سپس‌ پیازهای‌ خرد شده‌ را در كره‌تفت‌ دهید تا زمانی‌ كه‌ پیازها طلایی‌ شود، آن‌ گاه‌ آن‌ را از روی‌ حرارت‌ برداشته‌ و آرد راروی‌ آن‌ بپاشید.
    مجددا آن‌ را روی‌ حرارت‌ بگذارید و حدود ۱تا ۲ دقیقه‌ آن‌ را كاملا هم‌ بزنید تا آرد پخته‌ شود آب‌ اسفناج‌ها را گرفته‌ بودید به‌ آن‌ اضافه‌ كنیدو كاملا هم‌ بزنید تا تبدیل‌ به‌ سوپ‌ یك‌ دست‌ شود،مجددا آن‌ را روی‌ حرارت‌ برگردانید و بجوشانیدتا زمانی‌ كه‌ به‌ جوش‌ آید صبر كنید. سپس‌ پوره‌اسفناج‌ چرخ‌ شده‌ و خامه‌ را به‌ آن‌ اضافه‌ كنید وپس‌ از آن‌ ادویه‌ را اضافه‌ كنید و كمی‌ حرارت‌دهید. سوپ‌ را در كاسه‌ ریخته‌ وروی‌ آن‌ را با فلفل‌اضافه‌، تخم‌ مرغ‌ حلقه‌ شده‌ و تكه‌های‌ گوشت‌تزیین‌ كنید.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ اسکاتلندی

    گوشت گاو : ۱۰۰۰ گرم
    آب : ۱ لیتر
    شلغم : ۵۰۰ گرم
    جو پوست گرفته : ۴۰ گرم
    توت : ۲ عدد
    پیاز : ۱ عدد
    هویج : ۱ عدد
    جعفری ساطوری شده : ۱ قاشق سوپخوری
    نمک : قدری
    فلفل : قدری


    گوشت را در دیگچه ریخته آب و نمک را به آن اضافه کنید بگذارید مدت یک‌ساعت و نیم بروی آتش ملایم بجوشد، سپس سبزیجات خرد شده را به همراه جو کوبیده در آن بریزید.

    اگر می‌خواهید رنگ آبگوشت تیره نشود جو کوبیده را در آب ریخته آن را روی آتش بگذارید بجوشد. همین که کمی جوشید آن را صاف نموده در سوپ بریزید.
    پس ار افزودن جو کوبیده و سبزیجات بگذارید سوپ تا مدت یک ساعت همچنان بجوشد.
    گوشت را جداگانه به همراه مقداری آبگوشت در ظرفی ریخته و جعفری خرد شده را در ظرف سوپخوری بریزید و آبگوشت را روی آن ریخته سر سفره بیاورید.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ با تره فرنگی
    77623096066b47c6d0d42c477d0d19b0.
    تره فرنگی منبعی غنی از ویتامین C، ب كمپلكس، آهن، منیزیم، كلسیم و پتاسیم است. این سبزی خوش طعم برای سرماخوردگی و به ویژه سرفه مفید است. در فصل فراوانی این سبزی فرصت را از دست ندهید و با تهیه و سرو این سوپ های خوشمزه و مقوی اعضای خانواده را از فواید آن بهره مند كنید.
    • سوپ مرغ و تره فرنگی
    مواد لازم
    گوشت ران مرغ را كه از استخوان جدا شده است به قطعات كوچك، حدود یك سانتی متر خرد كنید. كره را در یك ظرف گود مناسب، روی حرارت ملایم اجاق گاز ذوب كنید. تره فرنگی را در كره تفت دهید تا نرم شود. برنج و مرغ را افزوده و دو دقیقه دیگر تفت دهید. سپس آب مرغ را اضافه كنید و در ظرف را بسته، سوپ را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یا تا زمانی كه گوشت مرغ كاملاً بپزد بجوشانید.
    نان های تست را به مربع های كوچك یك سانتی متری ببرید و دور نان را دور بریزید. روغن زیتون را در تابه ای داغ كنید قطعات نان و سیر كوبیده یا رنده شده را در آن بریزید. درحالی كه نان ها را مرتب هم می زنید چند دقیقه آنها را تفت دهید تا طلایی و برشته شوند. نان ها را در یك صافی بریزید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
    پس از پختن و جا افتادن سوپ، نعنا و جعفری را به آن اضافه كنید و نمك و فلفل سوپ را چشیده و مطابق ذائقه تنظیم كنید. بعد از چند جوش سوپ را در ظرف سوپخوری بریزید و قطعات نان را روی آن ریخته بلافاصله سرو كنید و یا نان را جداگانه در ظرفی ریخته همراه سوپ سرو كنید.
    • سوپ تره فرنگی به شیوه تایلندی
    مواد لازم
    یك قاشق سوپخوری روغن مایع
    روغن را در ظرف گود مناسبی داغ كنید و فلفل و سیر را دو دقیقه در آن تفت دهید. تره فرنگی را اضافه كنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید سپس آب مرغ و شیر نارگیل را افزوده و سوپ را به جوش آورید.
    گوشت مرغ را به قطعات كوچك دو سانتی متری خرد كنید و آن را با زنجیل، شكر و نمك اضافه كنید. در ظرف را بپوشانید و بگذارید سوپ بجوشد تا گوشت مرغ كاملاً بپزد.
    گشنیز و نخودفرنگی را اضافه كنید و بگذارید چند جوش بزند. سپس سوپ را در سوپخوری ریخته و سرو كنید.
    از تره فرنگی علاوه بر انواع سوپ و آش همچنین می توانید در انواع سالاد مانند سالاد ماكارونی، سالاد بروكلی و حتی در طبخ انواع ماكارونی و كوكوها استفاده كنید كه البته تمامی اینها به ذائقه شما بستگی دارد، اما با توجه به خواص درمانی تره فرنگی پیشنهاد می كنیم از خوردن هفتگی این سبزی مفید غافل نشوید. ۴ عدد ران مرغ بدون پوست و استخوان ۱۵ گرم كره ۳ عدد تره فرنگی حلقه شده ۲۵ گرم (۲ قاشق سوپخوری) برنج ۹۰۰ میلی لیتر (۳ و سه چهارم پیمانه) آب مرغ ۱ قاشق سوپخوری جعفری و نعنای تازه و خرد شده ۴ برش نان تست ۱ حبه سیر كوبیده یا رنده شده ۲ قاشق سوپخوری روغن زیتون ۱ تا ۲ عدد فلفل قرمز، خرد شده ۲ حبه سیر، كوبیده ۲ عدد تره فرنگی، حلقه شده ۶۰۰ میلی لیتر (۵/۲ پیمانه) آب مرغ ۴۰۰ میلی لیتر (یك و دو سوم پیمانه) شیر نارگیل ۴۵۰ گرم گوشت ران مرغ بدون پوست و استخوان ۵/۲ سانتی متر زنجبیل، خرد شده یا ۱ قاشق چایخوری پودر زنجیل ۱ قاشق چایخوری شكر ۷۵ گرم (سه چهارم پیمانه) نخودفرنگی پخته ۳ قاشق سوپخوری گشنیز خرد شده
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ بادام زمینی
    آب مرغ : ۲ لیتر
    پیاز ریز سفید : ۱ عدد
    آب لیموترش : ۱ قاشق سوپخوری
    بادام زمینی بوداده بدون نمک : قدری
    کرفس خرد شده : ۰.۵ قاشق سوپخوری
    آرد سفید : ۳ قاشق سوپخوری
    نمک : قدری
    روغن بادام زمینی : ۳ فنجان
    کره : ۲۵۰ گرم
    نمک کرفس : ۰.۳۳ قاشق سوپخوری


    کره را در قابلمه آب کرده پیاز و کرفس را به آن افزوده مدت پنج دقیقه ان را سرخ کنید ولی بگذارید قهوه‌ائی رنگ بشود.

    آرد را بر آن افزوده، خوب هم بزنید. سپس آبگوشت مرغ را گرما گرم در آن ریخته مدت نیم ساعت بپزید.
    مخلوط فوق را از روی آتش برداشته و آن ر صاف کرده، روغن بادام زمینی ، نمک کرفس و آب لیمو ترش و نمک به آن اضافه کنید.
    چند دقیقه قبل از کشیدن ، بادام زمینی کوبیده روی سوپ فوق‌الذکر بپاشید.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ بر کشایر

    پیاز : ۱ عدد
    آرد سفید : ۱ قاشق سوپخوری
    کره : ۱ قاشق سوپخوری
    فلفل : ۱ عدد
    برگ دهمست : ۱ عدد
    رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق سوپخوری
    نمک : ۱ قاشق مربا خوری
    فلفل سفید : ۰.۴ قاشق مربا خوری
    آب : ۲ فنجان
    شکر : ۲ قاشق سوپخوری
    خامه : ۰.۵ فنجان
    ذرت زرد آب پز : ۱ فنجان
    کلم پیچ قرمز : ۴ عدد


    پیاز و کره را مدت پنج دقیقه پخته و آن را دائم هم بزنید . برگ دهمست ، فلفل دانه و آرد را به آن مخلوط کرده مدت دو دقیقه بپزید.

    سس رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و آبجوش را در آن ریخته باز مدت بیست دقیقه هم بزنید.
    ذرت را اضافه کرده ده دقیقه دیگر بپزید و آن را از پوره صافکنی بگذارانید.
    قبل از کشیدن، زرده تخم مرغ و خامه را مختصری زده و رویش بریزید.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ برنج و مرغ

    49d0874de11fed488e2eb7664854d61d.
    ● مواد لازم:
    ▪ مرغ ۱۰۰ گرم
    ▪ برنج ۲/۱ لیوان
    ▪ آب ۸ لیوان
    ▪ کره ۱قاشق غذاخوری
    ▪ جعفری ریز شده ۳/۱ لیوان
    ▪ نمک و فلفل بمقدار لازم
    ● طرز تهیه:
    ۱) مرغ را تکه می کنیم خوب می شوییم و در قابلمه می رییم.سپس آب را به آن اضافه می کنیم. ۲) ابتدا شعله را زیاد می کنیم تا آب بجوش آید سپس شعله را کم کرده و می گذاریم مرغ به مدت ۲ ساعت بپزد. ۳) پوست واستخوان مرغ را جدا کرده و آن را ریش ریش می کنیم. ۴) مرغ ریش شده را با آب مرغ مخلوط کرده و روی حرارت ملایم می گذاریم. ۵) برنج و جعفری را به آن اضافه می کنیم. ۶) نمک و فلفل را اضافه کرده می گذاریم سوپ به مدت ۲ ساعت با حرارت ملایم درست شود. ۷) در اخر کره را به آن اضافه کرده هم می زنیم و سپس سوپ را در ظرف مخصوص می ریزیم​
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ بره مراکشی

    dcc07996e84a8dcf8e2300aa040df031.
    سوپ این هفته به یکی از کشورهای مسلمان آفریقای شمالی یعنی مراکش تعلق دارد. در این سوپ پروپیمان، انواع و اقسام مواد مغذی و مقوی را می‌توان یافت.
    با نیم‌نگاهی به مواد لازم زیر به ادعای ما پی می‌برید. مواد را آماده کرده و سوپی پرخاصیت درست کنید.
    ● مواد لازم برای ۶ نفر:
    ▪ ۷۵ گرم یا یک‌دوم پیمانه نخود (شب تا صبح خیسانده شود)
    ▪ ۱۵ گرم یا یک قاشق سوپ‌خوری کره
    ▪ ۲۲۵ گرم گوشت لخم گوسفند (خورشی خرد شود)
    ▪ یک عدد پیاز (خرد شود)
    ▪ ۴۵۰ گرم گوجه‌فرنگی (پوست‌کنده و خرد شود)
    ▪ ۲۰ گرم یا ۲ ساقه برگ کرفس (خرد شود)
    ▪ ۲ قاشق سوپ‌خوری جعفری (خردشود)
    ▪ یک قاشق سوپ‌خوری گشنیز تازه (خردشود)
    ▪ نصف قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل
    ▪ نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه
    ▪ یک قاشق چای‌خوری دارچین آسیاب‌شده
    ▪ ۵/ ۷ پیمانه آب
    ▪ ۷۵ گرم یا یک دوم پیمانه عدس
    ▪ ۷۵ گرم ماکارونی رشته‌ای سوپی (ورمیشل)
    ▪ ۲ عدد زرده تخم‌مرغ [آشنایی با خواص تخم‌مرغ]
    ▪ آب یک عدد لیموترش
    ▪ نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
    ▪ چند برگ گشنیز برای تزئین
    ● طرز تهیه:





    حالا سوپ را در ظرف موردنظر ریخته و پس از تزئین با برگ‌های گشنیز همراه لیموترش سرو کنید.
    ۱ ) کره را در قابلمه بزرگی ریخته و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب شود، سپس تکه‌های گوشت را در کره به مدت ۳ تا ۴ دقیقه یا تا زمانی که گوشت قهوه‌ای‌رنگ شود، تفت دهید. ۲ ) گوجه فرنگی، برگ کرفس، جعفری، گشنیز و پیاز را به همراه ادویه‌جات شامل زنجبیل، دارچین و زردچوبه اضافه کرده و با نمک و فلفل سیاه مزه‌دار کنید، سپس آب، عدس و نخود خیس‌خورده را نیز بیفزایید. ۳ )شعله اجاق‌گاز را برای مدت ۱۰ دقیقه بالا ببرید تا کف مواد در سطح سوپ جمع شود؛ سپس آن را با قاشق بردارید و بیرون بریزید. پس از آن شعله را کم کرده و اجازه دهید سوپ روی شعله کم اجاق‌گاز به مدت ۲ساعت یا تا زمانی که نخود و گوشت بپزد، حرارت ببیند. ۴ ) حالا زمان اضافه‌کردن ورمیشل یا همان رشته سوپی است. پس از آن حدود ۱۰ دقیقه دیگر سوپ را حرارت دهید تا ورمیشل نرم شود. ۵ ) در ظرف دیگری زرده‌های تخم‌مرغ را در کمی آب‌لیموترش هم بزنید و به سوپ اضافه کنید ولی توجه داشته باشید که پس از یکی دو جوش خوردن، سوپ باید از روی اجاق برداشته شود؛ سپس همین‌طور هم بزنید تا غلیظ شود.​