1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

>^<انــــــــــــــواع ســــــــــالاد>^<

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 12, 2012 در انجمن انواع سالاد و ترشی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد زمستانی " میوه "
    9c01453ee01882198d1677b6d4ed58f5.
    ● مواد لازم
    ▪ مغز پرتقال یک فنجان
    ▪ انگور هسته گرفته یک فنجان
    ▪ مغز نارنگی یک فنجان
    ▪ سیب پوست گرفته ورقه ورقه شده یک فنجان
    ▪ موز حلقه حلقه شده یک فنجان
    ▪ کیوی پوست گرفته شده ۲ عدد
    ▪ خامه آماده شده یک فنجان
    ▪ آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری
    ● طرز تهیه :
    آبلیمو رو توی ظرف سالاد می ریزیم . سیب ورقه شده رو باهاش مخلوط می کنیم و به جز کیوی بقیه میوه ها رو اضافه می کنیم و به آرومی همه رو مخلوط می کنیم و بعد خامه رو در قیف ماسوره کنگره دار روی سالاد به صورت شکوفه قرار می دیمو بعد کیوی ها رو چهار قاچ کرده ٬ روی سالاد رو با اون تزئین می کنیم .
    پیشنهاد می دم یه بار درست کنین پشیمون نمی شین ...
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد زیبا و مقوی
    5f986079d2c4e86fcbfd6d5e8c3cca89.
    ● مواد لازم برای دو نفر
    ▪ چهار عدد نان تست مثلثی
    ▪ ۵۰ گرم پنیر سفید
    ▪ یک عدد خیار کوچک
    ▪ چند برگ شوید
    ▪ یک عدد فلفل دلمه قرمز
    ▪ یک برگ کوچک کاهو
    ▪ نصف فنجان ماست کیسه ای
    ● طرز تهیه
    نان تست را در سینی گذاشته و روی دو عدد از آن ها پنیر را با چاقو صاف کنید.
    روی دو نان تست دیگر ماست را پخش کرده و سپس خیار را به برش های نازک تقسیم کرده و روی پنیرها قرار دهید و با برگ شوید تزئین کنید.
    فلفل دلمه را به برش های نازک تقسیم کرده روی ماست نان تست قرار داده و با کمی کاهو آن را تزئین کنید.
    این عصرانه بسیار ساده؛ کم هزینه، خوشمزه، مقوی، خوش ظاهر و اشتهاآور است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد زیتون با گوجه فرنگی
    61a53f0f0959c1b4363b1e0765163d13.
    ● مواد لازم:
    عدد پیاز قرمز كوچك : ۱۱ عدد،
    گوجه فرنگی : ۴ عدد،
    زیتون سیاه بدون هسته : دو و نیم پیمانه،
    شاهی و یا هر نوع سبزی معطر دیگر : ۳ پیمانه،
    برگ ریز اسفناج : ۱۲۰ گرم یا ۲ پیمانه،
    برگ گشنیز خرد شده : ۱ قاشق سوپ خوری،
    نمك و فلفل : به مقدار لازم،
    در صورت تمایل یک چهارم پیمانه : ترشی فلفل قرمز
    ● مواد لازم برای تهیه سس:
    روغن زیتون : ۲ قاشق سوپ خوری ،
    آب لیمو : ۱ قاشق سوپ خوری،
    شكر : یک چهارم قاشق چای خوری،
    جعفری خورد شده : یک دوم قاشق چای خوری،
    تخم زیره : ۱ قاشق چای خوری،
    سیر كوبیده : ۲ حبه
    ● طرز تهیه سس: تمام مواد لازم را با هم مخلوط كرده و خوب هم بزنید .
    ● طرز تهیه سالاد:
    گوجه فرنگی ها را به ۸ قسمت تقسیم كرده پیاز ها را ورقه ورقه برش دهید ورقه های پیاز را از هم جدا كنید گوجه فرنگی و پیاز و زیتون و سبزی معطر و اسفناج و ترشی فلفل را با هم مخلوط كرده سپس سس را روی سالاد بریزید در نهایت گشنیز خورد شده را روی سالاد بپاشید .
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد ذرت
    9efb5380e39d1b3bd07e9aef44f36e33.
    مواد لازم: یك لیوان ذرت پخته شده /نصف لیوان هویج پخته شده‎/ یك لیوان نخود سبز پخته شده / یك لیوان كاهوی خرد شده‎/ یك لیوان مغز پرتقال خرد شده‎/ ۱۰۰گرم كالباس‎/ ۱۰۰گرم خامه‎/ ۱۰۰گرم سس مایونز‎/ ۲قاشق غذا خوری شكر‎/ ۲ قاشق غذا خوری آبلیمو‎/ نصف قاشق مربا خوری نمك
    طرز تهیه: برای پخت ذرت، بلال را با چوب آن در دیگ زودپز با مقداری نمك می ریزیم كه در مدت ۲ساعت خواهد پخت. سس مایونز، خامه، آبلیمو، نمك و شكر را مخلوط می كنیم. نخود سبز، ذرت، كاهو و هویج و مغز پرتقال خرد شده را نیز با هم مخلوط می كنیم. سپس این مواد را در ظرفی ریخته و روی آن را با سس و هویج تزئین می كنیم .
    نكات تغذیه ای: این سالاد پر كالری ، برای افراد كم اشتها به خصوص كودكان كم اشتها مناسب است. در این سالاد از هویج پخته استفاده شده است و همان طوری كه در بخش دانستنی های تغذیه آمده است، خواص آنتی اكسیدانی هویج پخته از هویج خام بیشتر است. سعی كنید از كالباسی استفاده كنید كه دارای مارك تجاری معتبر و استاندارد باشد.
    به علت وجود خامه و سس و كالباس در این سالاد، سعی كنید كه آن را به مدت طولانی نگهداری نكنید و آن را به مقدار مصرف برای یك وعده غذایی تهیه نمایید .این سالاد، یك غذای سرد است كه می توان آن را با نان باگت برای كودكان سرو كرد.انرژی كل غذا، ۱۶۳۰ كالری است كه اگر توسط ۴ نفر میل شود، سهم هرفرد به طورمتوسط ۴۰۷ كالری است .
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نکاتی برای سالادها
    97d7ec5b3c798e163ea0f5eaf2ba7361.
    در مورد سالادها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:
    سالاد غذائی است مطبوع و لذیذ که علاوه بر داشتن مواد مغذی اشتهای انسان را برای خوردن غذاهای دیگر تحریک می‌نماید و به همین دلیل اغلب سالادها را در اول قبل از هر غذائی سرو می‌کنند با خوردن سالاد می‌توانیم سلامتی خود را تأمین نمائیم.
    علاوه بر اینکه سالاد مطبوع و لذیذ می‌باشد دارای ویتامین‌های مختلف و مواد معدنی فراوانی هم می‌باشد که بودن یک نوع آن هر روز سر میز از جمله غذای لازم و واجب است.
    سالاد انواع و اقسام دارد در هر فصل و موقعیت فرق می‌کند می‌توانیم سالاد را به‌عنوان پیش غذائی یا غذای اصلی و یا با غذا و همچنین به‌عنوان دسر میل کنیم
    انواع سالاد:
    پیش غذائی یا اردور مثل سالاد گوجه فرنگی تخم مرغ و یا سبزی‌های تازه یا ساردین و همچنین سالادهائی که از بعضی حیوانات دریائی می‌توان درست کرد.
    سالادهائی که باید با غذا خورد - سالاد کاهو - و سالادهای سبز دیگر مثل اندیو اسفناج - بلاغ اوتی و کنگر خام (کنکر خام سبزی ایست بسیار مفید که تا به حال فقط برای خورش و ماست و کنگر استفاده می‌کردیم و در هر دو وضع از پخته آن استفاده می‌نمودیم حال ما می‌توانیم کنگر خام را مثل سبزی‌های دیگر سالاد کنیم که هم مفید است و هم تنوعی در سالادهای امروزی به‌وجود آمده و کبد را هم سالم نگاه می‌دارد.)
    سالادهای میوه با ژله و یا با مایونز - کلم پیچ سفید و یا قرمز که هر دو بسیار لذیذ و مفیدند و گذشته از اینکه در نظافت و شستشوی آن باید فوق العاده دقت کنیم می‌باید در موقع بریدن آن هم کارد تیزی بکار ببریم زیرا کلم دارای ویتامین‌های مختلف و مواد معدنی است که در موقع بریدن و خرد کردن اگر کارد کند باشد آب کلم بیرون آمده تمام ویتامین آن با آب آن خارج می‌شود و بقیه ان برای خوردن چندان مفید نیست تمام این سالادها را می‌توان با سس‌های مختلف مایونز - سس فرانسه یا مایونز شخته درست کرده آماده نمود.
    سالادهائی که به عوض غذای اصلی می‌توان از آنها استفاده کرد مثل سالاد تخم مرغ - گوشت و مایونز - سالاد سیب زمینی و مرغ و مایونز - سالاد ماکارونی وسالاد لوبیا چیتی - سالاد بعضی حیوانات دریائی - سالاد مخلوط هم است که گاهی می‌توان از سبزیجات باقیمانده درست بنمائیم.
    سالادهائی که به‌عنوان دسر می‌توان از آن استفاده نمود سالاد میوه و گاهی بعوض مایونز از خامه و شکر و یک نوع سس مخصوص دسر استفاده می‌کنیم و همچنین میوه و ژله که از ژلاتین شیرین درست شده است.
    سالادهائی که مخصوص مهمانی است مثل سالاد آناناس - سالاد طالبی و یا سالادهای دیگر که به‌طور مجلل میتوان تزئین نمود.
    روش سرو کردن انواع سالاد:
    الف - اگر بخواهیم سالاد را اول سرو کنیم و تنها خورده شود باید قبل از اینکه افراد سز میز می‌آیند در کاسه یا بشقاب مخصوص سالاد به‌طوری که انفرادی کشیده و برای هر نفر در جلو ، وسط آنجائی که بشقاب غذا گذارده می‌شود قرار دهیم.
    ب - اگر بخواهیم سالاد را با غذا بخوریم در طرف دست چپ بشقابی قرار می‌دهیم که مخصوص سالاد باشد و بعداً سالاد را سرو میکنیم و هر کسی برای خودش بر میدارد و ما می‌توانیم ظرف سالاد را به‌یکدیگر رد کنیم.
    ج - اگر برای بشقاب سالاد جا نبود و میز شلوغ بود باید از بشقاب نان که قسمت چپ بالای چنگال قرار گرفته است استفاده نمائیم و از بشقاب نان صرف نظر کنیم. سس سالاد را می‌توان داخل سالاد نمود و یا علیحده سرو کرد - البته اگر سس را علیحده سرو کنیم سالاد تردتر و قشنگ‌تر و تازه‌تر خواهد ماند و می‌توانیم بعداً پس از سرو سالاد سس را هم دور بگردانیم.
    د - سالاد را می‌توان داخل برگ کاهو و یا برگ کلم سرو کرد و اغلب اشخاص در شک و تردید هستند که آیا می‌توانند برگ کاهو و یا کلم را هم بخورند البته برگ کاهو و کلم بسیار نافع و لذیذ و خوب است و میتوان پس از خوردن سالاد داخل آن از برگ کاهو یا کلم هم استفاده نمود.
    برای تهیه سالادها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:
    سس سالاد باید نزدیک صرف سالاد با آن مخلوط شود زیرا در صورتی‌که سس زودتر در سالاد بریزیم سبزی‌ها پلاسیده می‌شوند و آب می‌اندازند.
    سرکه سالاد به‌طور متوسط باید یک سوم روغن زیتون باشد مگر آنکه سالاد را ترش تر دوست داشته باشیم.
    نمک و فلفل را باید در سرکه حل کنیم و بعد روغن روغن زیتون را به آن اضافه نمائیم.
    در صورتی‌که بخواهیم در سالاد سیب زمینی بریزیم ، سیب زمینی را اول با سرکه و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم ، بعد روغن زیتون را می‌ریزیم زیرا در این صورت ترشی بهتر جذب سیب زمینی می‌شود.
    در صورت مصرف کنسرو قارچ احتیاج به سرخ کردن ندارد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طرز تهیه سس سالاد
    b1e015452479ecad0514eee331bd3473.
    ● مواد لازم:
    ▪ سس مایونز: ۲ فنجان
    ▪ تخم مرغ سفت: ۲عددد
    ▪ خیار شور رنده شده ریز آب گرفته: یک سوم فنجان
    ▪ پیازچه ریزشده: یک سوم فنجان
    ▪ مغز کرفس ریز شده: یک دوم فنجان
    ▪ سس تند: ۲ قاشق مربا خوری
    ▪ سرکه: یک سوم پیمانه
    ▪ نمک: به مقدار لازم
    ▪ روغن زیتون: ۳ قاشق غذا خوری
    طرز تهیه
    تخم سفت شده را از رنده ریز رد کرده و همراه با خیار شور، پیازچه، مغز کرفس ریزشده، سس تند، سرکه، نمک و روغن زیتون و سس مایونز مخلوط می کنیم. سس آماده مصرف می باشد، باید دقت کنید تمام مواد این سس کاملا" ریز خرد شود یا رنده شده باشد. این سس یکی از بهترین و خوشمزه ترین سس ها می باشد که به مصرف سالادهای سبز و غذاها می رسد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    یک بشقاب سالاد اسپانیایی

    ee5fdfb7b0121c80be99233263ffe35b.
    این روزها بسیاری از خانم‌هایی که به فکر سلامتی و به‌خصوص کنترل وزنشان هستند، شب‌ها به جای خوردن شام مفصل، تنها یک بشقاب سالاد می‌خورند.
    با این رژیم، هم مواد و ویتامین‌های لازم بدنشان تامین می‌شود و هم با خوردن سبزیجات تازه، به سرعت احساس سیری می‌کنند. اگر خانم شما هم از این دسته افراد است از غذاها و سالادهای متنوع مربوط به کشورهای دیگر نیز استقبال می‌کند، سالادی به سبک اسپانیایی برای او آماده کنید.
    ● مواد لازم برای ۴نفر:
    - لوبیا سبز؛ ۳۵۰ گرم
    - گوجه‌فرنگی؛ یک عدد
    - فلفل دلمه‌ای قرمز یا سبز؛ یک عدد
    - پیازچه؛ ۳عدد
    - کاهوی پیچ؛ یک عدد کوچک
    - زیتون سبز و سیاه؛ ۱۵ عدد
    مواد لازم برای سس سالاد:
    - سرکه؛ ۴ قاشق سوپ‌خوری
    - روغن زیتون بودار؛ ۹ قاشق سوپ‌خوری
    - نمک و فلفل سیاه؛ به مقدار لازم
    ● روش تهیه:
    ۱) لوبیا سبزها را پاک کرده، پس از شستن، در مقداری آب بپزید؛ سپس در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، هر کدام از لوبیاها را با چاقو نصف کنید.
    ۲) از طرفی دیگر، فلفل و گوجه‌فرنگی را به‌صورت نگینی خرد کرده، پیازچه‌ها را هم حلقه حلقه کنید. حالا کاسه‌ای بلوری آماده کنید و فلفل، گوجه‌فرنگی، لوبیا سبز و پیازچه خرد شده را در آن بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس سس سالاد را با مخلوط کردن مواد لازم آن درست کنید و روی مخلوط داخل کاسه بریزید و هم بزنید.
    ۳) کاسه محتوای سبزیجات را نیم ساعت در گوشه‌ای قرار دهید تا در دمای اتاق کمی جا بیفتد.
    در این فاصله کاهو را خوب شسته، در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس به صورت خلالی خرد کنید حالا کاهوی خرد شده را در ظرف مورد نظر بریزید و با مخلوط سبزیجات آغشته به سس سالاد، سطح آن را بپوشانید. در پایان، روی سالاد را با زیتون‌های سبز و سیاه تزیین کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تَبــــولی (سالاد لبنانی)
    51b1da91a1b3e6638d69e0eff336f0ba.
    ●مواد لازم:
    ▪ بلغور گندم ریز ۳/۲ پیمانه
    ▪ جعفری –ریز خرد شده ۶ پیمانه
    ▪ نعنا تازه- ریز خرد شده ۲/۱پیمانه
    ▪ گوجه فرنگی- خرد شده ۵عدد
    ▪ پیازکوچک- خرد شده ۲عدد(۲۰۰گرم)
    ▪ پیازچه- خرد شده ۲عدد
    ▪ روغن زیتون-تصفیه نشده ۴/۱پیمانه(۶۰میل)
    ▪ آب لیموی تازه ۲/۱پیمانه(۱۲۵میل)
    ▪ نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
    ● طرز تهیه:
    بلغور را با آب ولرم به مدت۱۵ دقیقه خیس و سپس آبکش می کنیم به طوری که آب آن کاملاٌ گرفته شود آن را در یک ظرف بزرگ می ریزیم، جعفری، نعنا، گوجه فرنگی، پیاز و پیازچه را به آرامی با بلغور مخلوط می کنیم، نمک و فلفل را اضافه می کنیم.
    چند دقیقه قبل از سفرو، روغن زیتون و آب لیمو را اضافه می کنیم.
    ● نکته:
    ۱)این خوراک را بلافاصله پس از تهیه مصرف کنید. ۲) این خوراک را نباید پس از تهیه فریز کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تخم مرغ و سالاد کالباس
    9d5ceba8a61d93c51602538e40f5462e.
    ● مواد لازم
    ▪ یک مشت پر کاهوی خرد شده
    ▪ دو برش کالباس
    ▪ یک قاشق مرباخوری موسیر خرد شده
    ▪ یک برش نان ایتالیایی یا فرانسوی
    ▪ یک عدد تخم مرغ
    ▪ دو قاشق مرباخوری کره
    ▪ یک قاشق مرباخوری روغن زیتون
    ▪ یک قاشق مرباخوری سرکه
    ▪ کمی سس خردل و نمک و فلفل
    ● طرز تهیه
    کالباس را در تابه ای قرار داده و به آرامی آن را تا جایی حرارت دهید که طلایی رنگ شود. سپس نان ها را به مکعب های کوچک تقسیم کرده و کره را به تابه اضافه کرده و صبر کنید تا نان ها طلایی رنگ شود. کاهوی خرد شده را با کالباس، موسیر خرد شده، نمک، فلفل، سرکه و روغن زیتون در ظرف مناسبی بریزید. قابلمه کوچکی را از آب پر کرده و روی گاز قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید سپس تخم مرغ را در آن بشکنید. چند دقیقه بعد تخم مرغ را با کفگیر از درون آب خارج کرده و روی سالاد قرار دهید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد پرتقال و نعنا
    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید

    مواد لازم براي 4نفر
    • پرتقال: 4 عدد
    • خرما: 12 عدد، بدون پوست و خرد شده
    • نعنا: يك بوته كوچك شسته و ساطوري شده (مقداري برگ درسته را براي تزئين سالاد نگه داريد)
    • شربت گل سرخ يا گلاب: يك قاشق چايخوري
    روش تهیه :
    ابتدا پرتقال‌ها را پوست گرفته، تكه تكه كرده و پوست سفيد روي هر تكه را جدا كنيد. حالا پرتقال‌ها را در كاسه‌اي بريزيد و خرماها را كه با برش‌هاي طولي خرد كرده‌ايد، به آن اضافه كنيد. نعنا‌هاي ساطوري شده و شربت گل سرخ را هم مي‌توانيد در همين ظرف بريزيد و خيلي آرام محتويات داخل كاسه را هم بزنيد. حالا سالاد را بين 4 ظرف كوچك‌تر تقسيم كرده و روي آن را با برگ‌هاي درسته نعنا تزئين كنيد.
    اين سالاد را مي‌توانيد همراه با مقداري ماست و پنكيك، به‌عنوان صبحانه ميل كنيد يا با اضافه كردن مقداري بستني وانيلي، آن را مثل پودينگ سرو كنيد.
    نكته: اين غذا، سرشار از ويتامين C بوده و 2واحد از 5 واحد ويتامين C مورد نياز بدن را تامين مي‌كند. ضمنا اين سالاد كم‌چرب و فوق سالم است و نيازي به طبخ ندارد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.