1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

>^<انــــــــــــــواع ســــــــــالاد>^<

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 12, 2012 در انجمن انواع سالاد و ترشی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالادی پر از میوه های رنگارنگ

    d6f70b484766389abdcf2582796596ae.
    تابستان فصل میوه های رنگارنگ و خوشمزه است. چنین تنوعی را در هیچ فصل دیگری از سال نمی بینیم و درست به همین علت است كه اغلب ما با مراجعه به میوه فروشی ها و میادین میوه و تره بار به محض مواجه شدن با این نعمت های متنوع و رنگین بهشتی، كنترل از كف داده و بدون در نظر گرفتن میزان مصرف مورد نیاز، اقدام به خرید مقدار زیادی از این میوه های خوش طعم می كنیم ولی مشكل اینجا است كه پس از گذشت چند روز با انبوهی از میوه های لكه دار مواجه می شویم كه از طرفی دور ریختن آنها اسراف نعمات الهی و همچنین ضرر مادی بوده و از طرف دیگر امكان پذیرایی از مهمانان با چنین میوه هایی وجود ندارد. لذا بهترین كار برای جلوگیری از ایجاد چنین مشكلی، تطبیق دادن مقدار خرید با میزان مصرف است. به این ترتیب میوه های خریداری شده كمتر به مرحله لكه دار شدن می رسند ولی با این حال در صورتی كه مقدار زیادی از میوه های لكه دار فضای یخچال شما را پر كرده و قصد دارید برای پذیرایی از مهمانان در راه میوه های تازه خریداری كنید، اندكی صبر كنید.
    برای این منظور راه های دیگری نیز وجود دارد كه به این ترتیب هم از میوه های موجود استفاده شده و هم بدون خرید میوه های جدید، از مهمانان پذیرایی خوبی به عمل می آید. درست كردن انواع سالادهای میوه یكی از مهمترین این راه ها و پیشنهادها است. در همین راستا در زیر به ادامه سه دستور پیشنهادی برای درست كردن سه نوع سالاد میوه لذیذ می پردازیم:
    ● دستور پیشنهادی اول
    مواد مورد نیاز برای ۶ نفر: ۱ عدد انبه، یك چهارم هندوانه كوچك، ۲ عدد كیوی (در صورتی كه هنوز از كیوی های زمستانه چیزی باقی مانده است)، یك چهارم آناناس، ۱ قاشق غذاخوری عسل، خلال پوست و آب یك عدد لیموترش، بستنی وانیلی به مقدار لازم. ابتدا همه میوه ها را پوست كنده و به قطعات مساوی تقسیم كنید سپس آنها را به داخل كاسه ای بزرگ منتقل كنید. بقیه مواد شامل آب لیموترش، خلال پوست لیموترش و عسل را بر روی میوه ها ریخته و آنها را خوب با هم مخلوط كنید. به مدت یك ساعت این مخلوط را در یخچال قرار دهید. پس از طی این مدت ظروف مورد نظر برای پذیرایی از مهمانان را از این مخلوط پر كرده و در كنار هر كدام مقداری بستنی وانیلی نیز با قاشق های مخصوص بریزید تا ظاهری زیباتر داشته باشد.
    ● دستور پیشنهادی لازم
    مواد لازم: ۱ عدد موز، یك چهارم آناناس، ۳۰۰ گرم توت فرنگی، ۶ عدد برگ نعناع تازه، ۲ عدد پرتقال، ۳ عدد كیوی، ۱ خوشه انگور بی دانه، ۱ خوشه انگور یاقوتی.
    كیوی، پرتقال، موز و آناناس را پوست كنده و به همراه دیگر میوه ها خرد كنید. كاسه بزرگی را آماده كرده و آب پرتقال و لیموترش را به مخلوط میوه های خرد شده اضافه كنید.
    ● دستور پیشنهادی سوم
    مواد لازم: ۲ عدد هلو، ۲۰۰ گرم گیلاس، ۱ عدد طالبی، آب ۱ عدد لیموترش، آب ۱ عدد پرتقال،
    ۳ قاشق غذاخوری شكر.
    معمولاً برای سرو انواع سالادهای میوه، ظرفی گود و احتمالاً زیبا را انتخاب می كنند ولی در این پیشنهاد متفاوت، از خود یكی از میوه های همین سالاد به عنوان ظرف استفاده می شود. لازمه این كار ابعاد مناسب میوه موردنظر است. میوه هایی همچون طالبی، هندوانه و خربزه برای این منظور بسیار مناسبند. حال علاوه بر اینها برای داشتن ظرف میوه ای زیباتر از هنر میوه آرایی یاری می طلبیم. به این ترتیب كه ابتدا خطی عرضی را در محیط میوه با مداد و یا به صورت فرضی مشخص كرده و برای برش از نوك چاقوی تیز استفاده كنید. برش ها می بایست به صورت هفت و هشت و در سطحی عمیق صورت گیرد. دقت كنید كه كلیه برش ها هم اندازه بوده و از محدوده خطی خارج نشود. پس از پایان برش به راحتی دو قسمت برش خورده یا دو سطح كنگره دار از هم جدا می شوند. حال با كمك چاقو و قاشق تخمه ها و گوشت میوه را جدا كرده و از آنها در همین سالاد استفاده كنید. سپس فضای خالی داخل طالبی و یا هندوانه را با مخلوط سالاد میوه ای پر كنید. برای آنكه این ظرف میوه ای معمولاً گرد به راحتی در داخل سینی و یا بشقاب قرار گیرد سطح انتهایی آن را كمی برش زده و صاف كنید.
    ●●یك پیشنهاد: میوه آناناس نیز می تواند ظرف متفاوتی برای این قبیل سالادهای میوه باشد. برای این منظور لازم است آناناسی بزرگ را انتخاب كرده و با چاقوی تیزی به صورت طولی میوه و برگ های آن را به دو نیم مساوی تقسیم كنید. پس از خارج كردن گوشت میوه، از آن به عنوان ظرف میوه ای زیبا و متفاوت استفاده كنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالادی پر از میوه‌های متنوع

    0a3f8e3d3322706996132f436f71b351.
    ● مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
    - پرتقال، ۲ عدد
    - کیوی، ۳ عدد
    - موز، ۳ عدد
    - آناناس تازه یا کنسروی، ۳۰۰ گرم
    - توت‌فرنگی، ۵۰۰ گرم
    - سیب، یک عدد
    - آب لیموترش، ۲ قاشق سوپ‌خوری
    - آب پرتقال، یک عدد
    - برگ نعنا، ۶ عدد
    ● طرز تهیه:
    ۱) ابتدا میوه‌ها را خوب بشویید و هر کدام از آنها را - در صورت داشتن پوست – پوست کنده، سپس خرد کنید. البته شیوه خرد کردن هر کدام متفاوت است؛ برای نمونه میوه‌هایی با بافت ظریف و لطیف مانند کیوی، توت‌فرنگی و موز را به صورت حلقه‌حلقه و میوه‌های سخت‌تر را به صورت ریز یا حتی نگینی خرد کنید.
    ۲) برگ‌های نعنا را بشویید و با چاقوی درشت خرد کنید. پره‌های پرتقال‌ها را نیز از هم جداکرده، پوست هر کدام را بکنید.
    ۳) حالا کاسه‌ بزرگی آماده کرده، تمام میوه‌های خرد‌شده را داخل کاسه بریزید، سپس برگ نعنای خرد شده را همراه آب‌پرتقال و آب لیموترش روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید.
    ۴) این سالاد را به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا جا بیفتد، سپس سرو کنید. این سالاد همراه با بستنی وانیلی به عنوان دسری خوشمزه برای عصر یک روز بهاری هم لذت‌بخش است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد میگو با سس
    b966d0a8afb183b3934d74905223d007.
    ● مـــــــــواد لازم :
    ▪ میگوی تمیز و پخته شده : ۱۵۰ گرم
    ▪ کرفس ریز شده :۱۰۰ گرم
    ▪ مایونز یا سس سالاد . ۳ قاشق غذا خوری
    ▪ تخم مرغ :۴ عدد
    ▪فلفل و نمک : به مقدارکافی
    ● طــــــــرز تهیه : کرفس خورد شده را با کمی آب می پزیم تا نرم شود . سپس آنرا در داخل آبکش ریخته تا آب آن گرفته شود. میگو را پوست کنده، پخته و داخل ظرفی حاوی آبلیمو و نمک و فلفل و کمی روغن زیتون ریخته (در صورت تمایل کمی هم سیر به آن اضافه می کنیم ) و به مدت یک ساعت می خوابانیم و در یخچال نگه می داریم . بعد از مدتی کوتاه میگوها را از ظرف در آورده و داخل دیس می چینیم و بینشان کرفس ریخته و مایونز را بر روی مواد می ریزیم . سپس تخم مرغ های پخته شده را ورقه ورقه کرده و بین میگو ها قرار می دهیم به طوری که خورد نشود . می توان اطراف سالاد را با برگ کاهو و پره های لیمو ترش و جعفری تزیین کرد .
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد میگو و پنیر
    مواد لازم:
    میگو: ۲۵۰گرم
    پنیر گودا: ۱۵۰گرم
    گوجه فرنگی : ۲۰۰گرم
    قارچ : ۲۵۰گرم
    آبلیمو: مقداری
    كاهو: ۲برگ
    پیاز: ۲عدد
    تره خرد شده : یك دوم پیمانه
    سركه : ۳ قاشق سوپخوری
    شكر: ۱ قاشق سوپخوری
    روغن سالاد یا روغن زیتون : ۲ قاشق سوپخوری
    تخم مرغ: ۶عدد
    نمك و فلفل سیاه : به میزان لازم
    دستور تهیه:
    میگوها را بشویید. آنها را آب پز كرده و سپس در صافی بگذارید تا آب آن برود. پنیر را به صورت تكه هایی به طول ۳ سانت برش بدهید.گوجه فرنگی ها را بشویید و نصف كنید. قارچها راشسته و به صورت ورقه های نازك برش دهید وقدری آبلیمو روی آنها بریزید. كاهو را بشویید وخرد كنید. تره خردشده را هم به كاهوها اضافه كنید. برای تهیه سس ، سركه ، نمك ، فلفل و شكر را بایكدیگر مخلوط كنید و روغن را ذره ذره به آنهااضافه كنید.
    ابتدا میگو را به سس اضافه كنید و كمی بگذاریدتا سس به خورد آن برود، سپس مابقی مواد رااضافه كنید و تخم مرغهای آب پز دونیم شده رابرای تزیین روی آنها قرار دهید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد میوه های زمستانی
    bad87f8beb7ee692776a4d2eb7dd0223.
    ● مواد لازم:
    ▪ مغز پرتقال یك فنجان
    ▪ انگورهسته گرفته یك فنجان
    ▪ مغز نارنگی یك فنجان
    ▪ سیب پوست گرفته ورقه ورقه شده یك فنجان
    ▪ موز حلقه حلقه شده یك فنجان
    ▪ كیوی پوست گرفته شده ۲ عدد
    ▪ خامه آماده شده یك فنجان
    ▪ آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری
    ● طرز تهیه:
    آبلیمو را در ظرف سالاد می ریزیم. سیب ورقه شده را با آن مخلوط می كنیم و سپس به جز كیوی بقیه میوه ها را اضافه كرده و میوه ها را با آرامی مخلوط می كنیم و بعد خامه را در قیف با ماسوره كنگره دار روی سالاد به صورت شكوفه قرار می دهیم و سپس كیوی ها را چهار قاچ كرده، روی سالاد را با آن تزئین می كنیم.
    ● نكات تغذیه ای :
    این سالاد سرشار از ویتامین C و A ، املاح و فیبر است. پرتقال و كیوی منبع غنی ویتامین C می باشند.
    مقدار ویتامین C یك لیوان آب پرتقال دو برابر مقدار نیاز روزانه است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد نودل چینی
    939effd8f9d09f487a1da45d80597ca4.
    ● مواد لازم
    ▪ یک لیوان مرغ آبپز خرد شده
    ▪ یک لیوان جعفری خرد شده
    ▪ یک لیوان هویج رنده شده
    ▪ قاشق غذاخوری پیاز خرد شده
    ▪ ۴/۱ لیوان مایونز
    ▪ ۴/۱ لیوان خامه
    ▪ یک بسته نودل (رشته چینی)
    ● دستورالعمل تهیه
    سس مایونز و خامه را در یک ظرف جداگانه با یکدیگر مخلوط می کنیم.
    در یک کاسه بزرگ مرغ ، جعفری پیاز و هویج را مخلوط می کنیم. سپس مخلوط مایونز و خامه را به آن اضافه می کنیم.
    در آخر رشته چینی (نودل) را طبق دستورالعمل روی پاکت (در حدود ۳ تا ۴ دقیقه) در آب جوش قرار می دهیم و آن را آبکش کرده و به مخلوط سبزیجات و مرغ می افزاییم
    برای جلوگیری از خمیر شدن رشته چینی بهتر است قبل از سرو کردن سالاد به مخلوط اضافه شود.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالا‌د هاوایــی
    3abe1d2e7ccb1a233f428bff545731a3.
    ● مواد لازم:
    ▪ برنج قهوه‌ای یا زعفرانی: دو پیمانه
    ▪ خیار: یک عدد
    ▪ تربچه: چهار عدد
    ▪ کنسرو آناناس: یک قوطی
    ▪ گوجه‌فرنگی: دو عدد
    ▪ فلفل‌دلمه سبز یا قرمز: یک عدد
    ▪ نخودفرنگی: نصف پیمانه
    ▪ ذرت: نصف پیمانه
    ▪ ساقه کرفس: دو عدد
    ▪ کاهو گرد: یک عدد
    ▪ روغن زیتون: مقداری
    ▪ فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چایخوری
    ▪ جعفری: ۴ قاشق غذاخوری
    ▪ سس سالاد ایتالیایی: یک پیمانه
    ▪ آبغوره: مقداری
    ● طرز تهیه:
    ابتدا تمامی سبزیجات، خیار پوست گرفته و خرد شده، تربچه حلقه شده، کنسرو آناناس تکه شده، گوجه‌فرنگی مکعبی خردشده، فلفل‌دلمه‌ای نگینی، نخودفرنگی، ذرت پخته، ساقه کرفس خرد شده، کاهوی گرد خرد شده و جعفری تازه را در کاسه بزرگی مخلوط می‌‌کنیم روغن زیتون را داغ کرده لحظاتی آبغوزه را تفت داده روی پلو و سبزیجات می‌‌ریزیم و بعد با سس ایتالیایی خوب مخلوط کرده و سپس تزیین کرده و سرو می‌‌کنیم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد هندوانه
    1dffa799f89e48258df3aed25853cbf6.
    در روزهای گرم تابستان عصرانه نان و پنیر و هندوانه بسیار دل‌چسب است. این سالاد ترکیب هندوانه و پنیر قدیمی خودمان است که شام رژیمی خوبی برای شب‌های گرم تابستان است.
    ● مواد لازم:
    ▪ یک عدد هندوانه کوچک
    ▪ پنیر سفید خرد شده سه قاشق غذاخوری
    ▪ مغز گردو خرد شد یک قاشق غذاخوری
    ▪ مغز بادام‌زمینی یک قاشق غذاخوری
    ▪ مغز پسته یا خلال پسته یک قاشق غذاخوری
    ● طرز تهیه:
    هندوانه را بصورت مکعب‌های کوچک می‌بریم و تخمه‌های آن‌را خارج کرده در ظرف می‌ریزیم . روی آن‌را کمی از پنیر خرد شده و مغزها می‌ریزیم به همین ترتیب ظرف سالاد را با هندوانه و پنیر و مغز پر می‌کنیم.
    مواد بکار رفته در این سالاد تقریبی است و شما می‌توانید به دل‌خواه مقدار آن‌را کم و زیاد کنید و از مغزهای مختلف استفاده کنید حتا مغز تخمه.
    من در این‌جا هم از خلال پسته استفاده کردم و هم پسته کامل.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد هویج و پرتقال
    43999ac6bbf899d0ddc913a0e955f31a.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر
    ▪ ۴۵۰ گرم هویج
    ▪ دو عدد پرتقال بزرگ
    ▪ یک قاشق مربا خوری روغن زیتون
    ▪ دو قاشق مربا خوری آب پرتقال
    ▪ کمی شکر
    ▪ دو قاشق مربا خوری پسته خرد شده
    ▪ نمک و فلفل به میزان دلخواه
    ● طرز تهیه
    هویج را شسته و پوست بگیرید. سپس با رنده بزرگ آنها را رنده کنید.پرتقال ها را پوست گرفته و پوست هر پره را از آن جدا کرده و مغز پرتقال را درون کاسه بریزید.
    درون کاسه ای کوچک روغن زیتون و آبلیمو اضافه کرده و به میزان دلخواه به آن نمک و فلفل بیفزایید و کمی شکر به آن اضافه کنید.
    در کاسه ای بزرگ هویج های رنده شده را با پرتقال مخلوط کرده و از مخلوط تهیه شده درون کاسه روی آن بریزید و با پسته های خرد شده سالاد را تزئین کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سالاد یونانی

    30e5582b64e6bfd3bfc917ca01a57fa7.
    ● مواد لازم:
    ▪ کاهو ریز خرد شده ۱ لیوان
    ▪ گوجه فرنگی ۴ عدد
    ▪ خیار سبز ۳ عدد
    ▪ فلفل دلمه سبز ۱ عدد
    ▪ پیاز سفید ۱ عدد حلقه حلقه شده
    ▪ پنیر فتا ۲/۱ لیوان(بصورت مربع های کوچک خرد شده)
    ▪ زیتون سیاه بی هسته ۴/۱ لیوان
    ● مواد لازم برای سس:
    ▪ روغن زیتون ۳/۱ لیوان
    ▪ سرکه ۳ قاشق غذاخوری
    ▪ پودر اورگانو کمی
    ▪ نمک و فلفل بمقدار لازم
    ▪ سیر رنده شده ۱ حبه
    ● طرز تهیه:
    ۱) کاهوی ریز شده را در یک کاسه بزرگ بریزید.
    ۲) گوجه فرنگی ها را به صورت باریک خرد کنید و خیار سبزها را هم حلقه حلقه کنید و به مواد بیفزایید.
    ۳) فلفل دلمه را به صورت باریک خلال کنیدو همراه با پیاز حلقه شده به مواد بیفزایید.
    ۴) پنیر و زیتون هسته گرفته را هم در آخر به مواد اضافه کرده و سالاد را هم بزنید.
    ۵) برای تهیه سس تمام مواد لازم برای سس را با هم مخلوط کرده و سپس سس را روی سالاد بریزید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.